AI4SME Serbia

Добродошли на AI4SME Serbia, програм Владе Републике Србије који означава нови корак напред у нашем дигиталном развоју. У сарадњи са AI Singapur, Република Србија се 2022. године придружила Глобалном Партнерству за Вештачку Интелигенцију (GPAI) као једна од 29 чланица, чиме се прикључује водећим светским стручњацима у овој области.

GPAI је међународни форум који окупља стручњаке и владе ради развоја теорије и праксе вештачке интелигенције, с поштовањем људских права и демократских вредности. Као део GPAI, Србија сарађује с престижним члановима као што је AI Singapur (AISG), национални програм Сингапура за вештачку интелигенцију и један од оснивача GPAI. Ова партнерста нам омогућују приступ најновијим достигнућима и стручности у области AI, доприносећи развоју дигиталне економије наше земље.

У циљу оснаживања малих и средњих предузећа у примени вештачке интелигенције, креиран је портал AI4SME. Портал омогућава компанијама приступ важним информацијама, ресурсима и подршци потребној за разумевање и ефикасно коришћење AI у унапређењу њиховог пословања.

Позивамо вас да истражите AI4SME, централну тачку за усвајање вештачке интелигенције, како бисте унапредили своје пословање у брзо мењањућем дигиталном свету и открили како ова платформа може бити кључна у вођењу вашег пословања ка успешној имплементацији AI.

 

Ако сте пружалац AI решења, посетите специјализовани део нашег портала намењен провајдерима, где можете представити своје производе и услуге, као и ступити у контакт с потенцијалним клијентима. Уколико сте компанија која тежи имплементацији AI, наш сегмент посвећен малим и средњим предузећима (МСП) нуди прилику за повезивање с квалификованим и веродостојним пружаоцима AI решења, чиме се осигурава приступ прилагођеним AI решењима која одговарају специфичним потребама вашег пословања.

Видео презентација илуструје успешне примере имплементације вештачке интелигенције у Србији, реализованих уз подршку Центра за дигиталну трансформацију, пружајући увид у стварне примене AI у нашој земљи и показујући како иновације у овој области доприносе унапређењу пословања наших малих и средњих предузећа.